Orientació
Resum Orientació PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Toni Santisteban   
dissabte, 12 de juliol de 2008 13:44

 

Resum temporada d'orientació 2007-2008

L’augment de participació del grup EPO (Esportiu Penedès Orientació) en aquesta modalitat atlètica és la nota més significativa, amb un Lluïs Barrera que torna a ser el protagonista, amb grans actuacions a les Nocturnes, que li han aportat un total de 4 places de podi (2 tercers llocs, 1 segon lloc i la gran victòria a Begues). També bon segon lloc a Begues per a l’Ivan de Fez. En noies, espectaculars curses de la Montse Torres, amb dos podis de dos! 2n lloc a Torrelles i guanyadora de la Jovenalla Night! Pel que fa a les Curses d’Orientació diurnes, Toni Santisteban s’apuntà el triomf a la 5a Cursa del Penedès i va ser 3r a la 6a que es celebrà a Torrelavit. Mentre que la Sandra de las Heras guanyava a Sant Miquel d’Olèrdola. Félix Atsarà va ser 2n en aquella mateixa cursa, i per part seva, en Sergi Ferret era 3r a la prova de Planes de Son.  

Anem a veure que més ens ha aportat aquesta temporada 

La 5a Cursa d’Orientació del Penedès, organitzada conjuntament per la nostra entitat i pel Grup de Joves de Sant Miquel, va tenir novament d’escenari els entorns de Sant Miquel d’Olèrdola. Toni Santisteban encetava la temporada molt fort, imposant-se a la General i desbancant al seu principal rival d’aquesta modalitat, el seu company d’equip Lluís Barrera, qui no tingué el seu dia. El segon de la general va ser també de l’Esportiu: el Fèlix Atsarà. En dones, la Sandra de las Heras s’emportà la victòria desprès de fer una bona cursa.  En aquesta cursa hi hagué una prova especial per als més petits. Dels nostres representants, els millors van ser el Guillem Mestre en nois i l’Anna Colomé en noies.

El Club Patidors va organitzar la 6a Cursa d’Orientació del Penedès, celebrada a Torrelavit i amb molta participació. La prova va ser de les considerades molt llargues i novament el Toni era el millor de l’Esportiu, entrant 3r de la classificació General. 

A Planes de Son, (Esterri d’Aneu), en Sergi Ferret ficava el nas en la classificació del nostre rànking en ser 3r d’aquesta prova. 

A la primera Nocturna d’enguany, la Cursa del Torró de Sant Cugat del Vallés, el Lluís va tornar a reivindicar-se en el terreny que més bé s’hi troba i es va fer amb la 9a plaça, disputant-la al sprint amb el Toni, qui fou 10è; la qual cosa augurava una temporada mà a mà entre aquests dos orientadors. En 21è lloc va arribar el Ferran Paredes, a qui caldrà seguir de a prop. Val a dir que la pluja no va fer enrera a molts orientadors que hi van participar. 

                                       

Sorpresa grossa a la Jovenalla Night – Orientació Nocturna, amb victòria a la prova curta en categoria femení per la debutant Montse Torres. Important triomf per l’Esportiu (EPO) que succeeix les victòries que dos anys enrera aconseguí la Sandra Bertran en aquesta disciplina.  En homes, sorpresa de nou, amb el Ferran Paredes entrant quatre minuts llargs per davant de Lluís Barrera (11è i 13è). 

En Lluís, es treia l’espineta a la Matar-Ó Nocturna, entrant en un molt bo 5è lloc de la general curta. En 8è lloc arribà l’Àlex Gallart, qui també s’estrenava en aquesta modalitat.  

La Nocturna de la Festa Major de Torrelles de Llobregat, marcava una pauta important, perquè tornava a enfrontar directament a tots els EPO’s, i s’aniria aclarint quins podien ser els millors de la temporada. Va ser realment emocionant, ja que fins a mitja prova, tant el Lluís, com el Toni o el Ferran, com alguns dels debutants d’enguany, anaven molt igualats.  Al darrer terç de cursa, el Lluís va anar molt fi i es va fer amb la 3a plaça de la general. Mentre que el Ferran Paredes va ser 8è, un lloc per davant de l’Àlex Gallart, qui també va fer una gran cursa. 11è i 12è, arribaven plegats Toni Santisteban i Gerard Domingo, pel 17è lloc de l’Àlex Navarro. En noies, la Montse Torres certificava que la seva anterior victòria no era fruit de la casualitat, amb una excel·lent 2a posició. I bones noticies amb el debut de la Glòria Pedro, qui fou 9a.  

A la nocturna del Pas del Senglar Lletraferit, el Lluïs tornava al podi amb un 3r lloc que el consolida cada vegada més com el millor penedesenc d’enguany. En aquesta prova el Ferran Paredes va ser 9è i l’Àlex Gallart 13è.   

                                   

I arribà el gran moment de la temporada per en Lluïs, amb una victòria a la prova curta de la Nocturna de Begues! I per si fos poc, l’Ivan de Fez, penedesenc, va entrar a un minut en 2a posició. Més desorientat, va arribar a 12’ el Ferran Paredes, a la 12a posició. La debutant Elisenda Vidal va fer un gran 7è lloc. 

I la darrera nocturna, la de l’estudiant, que té lloc a la UPC – BCN, va deixar com a 2n classificat a en Lluïs Barrera, qui tanca així una temporada excel·lent. 24è lloc per Ferran Paredes (qui es mostra més irregular). 

Finalitzades les Nocturnes amb en Lluïs i la Montse situats al Top 10 de la Copa Catalana, en Lluís Barrera va desplaçar-se a Vilassar de Mar per córrer en la Cursa d’Orientació. En Lluís va fer una bona cursa, finalitzant 8è amb 55’06”. 

I de darrera hora la victória de Ferran Paredes a la 7a Cursa d'Orientació del Penedès (i 1a Nocturna!!!), la celebrada a Vilafranca la nit del divendres 04 de juliol en el decurs de la Jornada "Esport Nit 20+4", organitzada per l'Esportiu.      

 

                            

 

 

 

 

 Compta-atletes

El Tronki, mascota de l'Esportiu Penedés

Tenim 300 atletes

Curses destacades

Bàner

Calendari

« < Setembre 2017 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Destaquem

Bàner

Enllaços

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner