Paquillo Fernandez PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 12 de gener de 2009 17:18

de marxa amb ...  Paquillo Fernández

                               

Entre García Bragado, ell i poca cosa més, es disputen el millor currículum de l'atletisme espanyol de tots els temps i aixó, sumant totes les especialitats juntes! Cert, Fermín Cacho i Dani Plaza tenen l'Or olímpic a les seves vitrines. També atletes com Marta Domínguez, Abel Antón o Martín Fiz acumulen metalls d'alt nivel internacional, però atents a això:

SOTS CAMPIÓ OLÍMPIC A ATENES '04
SOTS CAMPIÓ DEL MÓN A PARIS '03
SOTS CAMPIÓ DEL MÓN A HELSINKI '05
CAMPIÓ D'EUROPA A GÖTEBORG '06
CAMPIÓ D'EUROPA A MUNICH '02
BONZE EUROPEU A BUDAPEST '98
CAMPIÓ COPA DEL MÓN A LA CORUÑA '06
DOBLE CAMPIÓ DE LA COPA D'EUROPA A DUDINCE '98 i CHEBOKSARY '03
PLATA D'EUROPA SUB-23 A TURKU '97
CAMPIÓ DEL MÓN JÚNIOR SYDNEY '06
 
* * * i m p r e s s i o n a n t * * *
 
Francisco Javier Fernández Peláez, més conegut com a "Paquillo", va néixer el '77 , al barri de Santa Ana del meravellós poble de Guadix, a Granada. A hores d'ara, és sinònim de seguretat per al nostre medaller: mai falla als grans campionats. Dos mundials darrere de Korzeniowski, el millor marxador de la història, qui curiositats de la vida, ara l'entrena. La seva polèmica tria va deixar a Paquillo enfrontat amb una Federeació que no el va reconéixer a l'hora de repartir les beques. Un canvi d'entrenador forçat desprès de la mort del seu pare esportiu, Manuel Alcalde.
 
 
Com està anant la temporada?
Millor impossible. He guanyat a les proves que he pres part amb grans registres. Tinc la sensació de que aquesta serà una altre gran temporada.
 
Com ha anat que vinguéssis a Rubí?
Els organitzadors van voler que participés en aquesta prova i van apostar per mi. Per dates m'anava bé i estic agraït del tracte que m'han donat. M'han mimat de valent, acompanyant-me a tot arreu. S'han portat molt bé amb mí!
 
I ara, què toca?
La setmana vinent la pasaré fent entrenaments al Marroc i desprès participaré en un parell de proves del circuit de la IAAF, com  A Corunya.
 
I quins són els objectius a llarg termini?
Aquest any el Mundial d'Osaka i de cara al 2008, els Jocs de Pequín.
 
L'equatorià Jefferson Pérez va comentar que competir contra els millors del món és difícil però que fer-ho contra Paquillo és encara més complicat...
Que el teu màxim rival parli així de tu sempre és motiu de satisfacció, ell també és un gran atleta per la seva experiència i la seva confiança. 
 
Quina tàctica fas servir per desfer-te dels rivals?
L'entrenador sempre em diu que per derrotar els altres haig de fer la meva carrera i estar sempre concentrat per no baixar el ritme.
 
A la darrera Copa del Món vas guanyar i se't va veure molt més feliç que en altres grans events. Hi havia algún motiu especial?
Tenia molta il.lusió dipositada en aquesta Copa perquè mai havia aconseguit cap medalla en aquesta prova; de vegades per lesions, com a Naumburg'04 i d'altres tantes, perquè no havia pogut asistir per problemes de calendari. M'havia obsessionat d'aconseguir una medalla en aquesta prova per engreixar el meu palmarès, ja que em mancava, i a més, competint a Espanya, amb el públic tant abocat, va ser especial.
 
A banda de Jefferson Pérez, com valores el panorama actual de la marxa a nivell mundial?
A banda d'ells, sempre a l'expectativa de com respondran l'australià Nathan Doakes, els russos, en especial Ilya Markov, un "zorro" vell que està molt motivat i per suposat, els xinesos.
 
Fa pocs anys baties la millor marca mundial de la temporada, precisament guanyant a qui ara t'entrena i al seu país. Les marques: les busques o surten?
El rècord estel.lar, sense dubte, va ser el del món de 20km, perquè, a més em preguntava: "quantes vegades seré capaç de batre un rècord del món? Una, dues...? Quan vaig batre la millor marca de la temporada i el seu ídol local, aixó sempre et fa "tilín". A més, demostrava que era bon atleta en 20 km, però també amb bons registres als 10km. El que costa de creure és la millor marca, en aquesta distància, del rus Rasskazov amb 37'11''...em sembla una bestialitat! No dubtaré d'aquesta marca peruqè el mateix podrien fer amb la meva de 1h 17m 22s, però al ser a Rússia i en 10km, hi ha menys control i tot és menys rigorós, Jo vaig fer la meva marca a Turku, davnat de ot el món; Korzenieowski també hi era. Ara, encara és el rècord europeu.
 
I creus que tens marge de millora per aquesta estratosfèrica marca?
Quan vaig acabar la prova, li vaig dir al meu entrenador: què hagués passat amb algú empaitant-me fins al darrer moment?, perquè vaig fer 12 quilòmetres en solitari... Sempre em quedarà aquest dubte.
 
S'ha obert un debat internacional que parla de la possibilitat de suprimir la marxa del programa Olímpic. Com ho veus?
Hi ha bones noticies i la IAAF ens ha donat tot el suport amenaçant amb retirar-se del moviment olímpic si suprimeixen la marxa del programa. Odriozola (President RFEA) també ens ha donat tranquil.litat.
 
          
Però quins són els principals problemes?
El principal problema és que la marxa és una prova subjectiva, i que la decisió dels jutges sempre comporta polèmiques. Però la gimnàstica artística i un penlaty en fútbol també ho són. El primer problema recau en els propis jutges: no pot ser que et donin un avís i el rebis a la mitja hora: amb la tecnologia que hi ha avui en dia, s'ha de fer saber immediatament.
 
I com veus els 50km? Com el cel que pot esperar?
He sortit en dues proves de 50km però sense cap pretensió (no va finalitzar cap de les dues) Per suposat que sempre els he tingut en ment perquè espero allargar la meva carrera fins als 35 anys o així i acabaré fent els 50, sens dubte. 
 
Però, et farà variar molt la teva planificació actual?
La diferència és molta: S'han d'entrenar bastants més quilòmetres i és necessari estar format, tant física com psicològicament. El meu entrenador ja m'ha deixat anar alguna vegada la possibilitat de doblar prova de cara als Jocs del 2012. 
 
Com és aixó de ser l'únic atleta d'un Club?
Milito al Agrupaejido que és un patrocinador personal meu, des que vam promocionar els Jos del Mediterrani d'Almeria 2005, però, per normativa vigent, figura també com el meu club.
 
I com és la teva vida fora de l'atletisme?
Jo sempre estic de marxa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Compta-atletes

El Tronki, mascota de l'Esportiu Penedés

Tenim 300 atletes

Curses destacades

Bàner

Calendari

« < Setembre 2017 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
« < Octubre 2017 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Destaquem

Bàner

Enllaços

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner